Hoe bereik je het hebben van een slankere taille?

Persoonlijk ben ik qua lichaam het meest trots op mijn taille, en daarom accentueer ik deze regelmatig met de juiste kledingkeuze. Een slanke taille is doorgaans een begeerlijk uiterlijk kenmerk, en ik krijg geregeld de vraag over hoe ik de afmeting van mijn taille heb bereikt. De afmeting van mijn taille is op dit moment 59 centimeter (23 inch). Een taille van 59 centimeter past bij de kledingmaat XXS-XS (size zero). De rest van mijn afmetingen zijn geen size 0, maar dit accentueert juist een slanke taille. Met bredere heupen lijkt de taille immers aanzienlijk slanker. Vanwege de vragen die ik op zijn tijd krijg leek het mij een optie er een post op mijn blog aan te wijden.

Houd rekening met jouw aanleg. Niet iedereen heeft aanleg tot een slanke taille. Mijn taille is van nature al slanker dan gemiddeld, dit is simpelweg mijn lichaamsbouw. Ik heb vrij brede schouders, en slanke taille en bredere heupen. Wanneer ik in gewicht toeneem slaat dit vooral toe bij mijn heupen, en blijft mijn buik vrijwel slank. Ik ben niet altijd slank geweest. Jaren geleden woog ik aanzienlijk meer (meer dan 10 kg zwaarder dan nu), maar had ik nog steeds geen écht dikke buik.

Drink geen (tot weinig) vloeibare calorieën. Dit is meer een algemene tip. Ik dronk mijn thee altijd met meerdere scheppen suiker en daarnaast dronk ik niet-zero frisdrank. Nu drink ik vrijwel enkel thee zonder enige toevoeging, water en zeer optioneel de zero-versie van frisdranken als Coca Cola. Ik drink tevens geen druppel alcohol, maar dit om meerdere en uiteenlopende redenen. Iedereen die mij persoonlijk kent weet dat ik een fel tegenstander ben van (overmatig) alcoholgebruik.

Besteed tijd aan cardio-oefeningen. Hardlopen, fietsen, op een crosstrainer of renband trainen en ga zo maar door. Neem niet de lift, maar pak eens de trap. Fietsen is een favoriet van mij. In de lente en zomer ga ik geregeld mountainbiken, en op vakantie doe ik dit tevens graag. Wandelen is ook een favoriet. Wanneer ik op vakantie ben in berggebied wandel ik tevens graag, zoals aankomende week wanneer ik in Oostenrijk ben. Naast skiën en snowboarden op wintersportvakantie ga ik dus graag ook wandelen. Het is goed voor geest én lichaam. Wanneer ik in de sportschool aan cardio doe, besteed ik zestig minuten aan één stuk op een crosstrainer. Daarna doe ik wat spieroefeningen en sluit ik af met dertig minuten fietsen op een daarvoor bestemd fitness-apparaat.

Doe buikspieroefeningen op de juiste manier. Wanneer je een slankere taille wilt, is de kunst jouw buikspieren te trainen, maar hier niet te veel in door te slaan. Ik wil persoonlijk niet al te gespierd zijn, en zeker geen sixpack hebben. Echter vind ik vrouwen met een bovengemiddeld gespierd lichaam wél bewonderenswaardig. Het is een uiting van discipline, en ik vind discipline iets erg moois. Ik train dus mijn buikspieren, maar mild. Ik besteed meerendeel van mijn tijd in de sportschool aan cardio-oefeningen. Enkel cardio zal niet de mooiste resultaten geven, dus ik zorg voor een goede balans tussen cardio- en spieroefeningen. Dit levert resultaat.

Gebruik een waist trainer. Dit is een advies wat je zeker van mij moet kunnen aannemen, maar waar je wel zelf nader informatie over moet opzoeken. Een waist trainer moet goed zitten en moet goed voelen. Draag je een waist trainer verkeerd, of ga je hier onverantwoord mee om dan bestaat de kans dat het niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Ik bezit twee waist trainers. Een sport waist trainer en een latex waist trainer. De sport versie is comfortabeler, maar geeft minder resultaat. Wanneer ik mijn latex waist trainer draag onder mijn kleding, valt mijn taille erg op. Wanneer men meer advies vanuit mijn perspectief wilt horen over waist trainers, neem dan contact met mij op via mijn blog.

(Disclaimer: dit zijn mijn persoonlijke adviezen. Wat voor mij werkt, hoeft niet per se voor een ander te gelden. Dit zijn richtlijnen.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s