Mijn toekomstplannen

Mensen vragen wel eens naar mijn toekomstplannen. Want wat doe ik nu eigenlijk? Ik ben geen student, of althans (thank god) geen doorsnee student. Ik zou het niet kunnen, dat saaie routine-leventje waar mijn lichtpuntje dat weekend is waar ik mijzelf tussen mede-studenten flink kan misdragen in een of ander café. Ik heb daar niet eens behoefte aan. Ik drink geen alcohol, houd niet van wilde feesten en heb liever rust aan mijn hoofd. Plus het zou niet strijken met mijn principes. Ik ben sinds ik last kreeg van mijn gezondheid nooit meer als een normale scholier of student elke dag naar lessen geweest. Ik heb het geprobeerd, maar het is niet voor mij weggelegd. Ik heb tot het vijfde jaar van havo lessen gevolgd en ben hierna vwo lessen gaan volgen. Je zou dus kunnen zeggen dat ik zeker niet dom ben. Ik had het liefste een vwo-diploma gehaald, al is het maar om aan te tonen dat ik het kan. Het ergste vond ik dat ik vanwege mijn gezondheid niet meer kon presteren als ik ooit kon en van mijzelf eiste. Ik wilde het heel graag en ben hier erg verdrietig van geweest en kan dit nog steeds zijn als ik er over na denk. Dan nog niet gesproken over alle meningen en kritiek die ik van mede-leerlingen over mij heen kreeg. Ik was in hun ogen een luie aansteller of een leugenaar. Omdat ik niet alle lessen kon volgen. Ze vergaten even voor het gemak dat ik hiervoor niet gekozen had. Ik had ook niet beter moeten verwachten van anderen, dat is een les die ik geleerd heb. Ik stopte met regulier onderwijs en wilde via de vavo mijn diploma halen, maar ook dit is geen succes geworden omdat er wederom allerlei zaken tussendoor kwamen. Ik ben ook dusdanig veranderd dat ik mijzelf niet echt meer kan relateren aan de gemiddelde ‘klasgenoot’ die ik daar had. Zij zijn bezig met uitgaan, daten en ga zo maar door. Ik ben, zoals ik al zei, geen fan van uitgaan en daten doe ik zelden en niet met de gemiddelde types waar zij mee daten. Jezelf ergens niet thuisvoelen is funest, dat weet denk ik iedereen. Wat ik nu ga doen is nadenken over wat ik wil in het leven qua toekomst en carrière. Ik heb interesse in journalistiek en de filmwereld. Misschien wil ik documentaires gaan maken, regisseren of artikelen schrijven voor een nieuwsprogramma. Ik ga hier over nadenken en in die tussentijd reizen, leren en bloggen. Als eerst is Miami aan de beurt, en wellicht dat ik nog een bezoek breng aan Mexico, het zonnige Cancun. Ik denk dat ik ook een toekomst zou kunnen hebben in de Verenigde Staten, dus ik zou zeker overwegen daar ooit heen te verhuizen. Mijn leven kan nog alle kanten op en ik heb het gevoel dat ik nu keuzes moet gaan maken.

Advertenties

1 Comment

 1. Hoi Pascalle,

  Wat leuk dat je een blogt hebt. Je schrijft leuk en ga zo verder lezen. Wilde je eerst even een bericht sturen!

  Vind jammer te lezen hoe je klasgenoten tegen je deden. Ergens niet bijhoren is zeker geen leuk gevoel.

  Succes met je toekomstplannen !

  Ps) we zitten op dezelfde Facebookgroep 🤗😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s