Terug uit de VS, terug naar het ‘normale’ leven

Ik ben weer terug uit de VS (helaas) en nu begint het ‘gewone leven’ weer. Ik ben net over mijn jetlag aan het heen komen, het was immers een vrij lange reis. Niet dat ik van plan ben lang weg te blijven, ik ben er hopelijk gauw weer. Maar niet in Miami, tenzij dat de plannen worden. Miami is een mooie plek, maar ik zou er niet willen wonen. Althans niet in South Beach. Wat ik vooral opvallend vond waren de mensen die daar rondschoven. De meesten hadden iets aan hun uiterlijk laten doen, en dan is het verleidelijk zelf ook even wat units botuline toxine in je gezicht te laten spuiten tegen die vage lijntjes. Ja, ik heb ze ook, ondanks mijn leeftijd. En ja, ik ben ook geobsedeerd met het verbeteren van mijn uiterlijk. Al is er ook zoiets als overdone zijn. Neem Marijke Helwegen als voorbeeld. Nee, dat vind ik nu ook weer niet begeerlijk. Ik heb leren schieten met wapens, wat nog best lastig is. Het Amerikaanse accent, de ‘the bigger the better’-mentaliteit, grote pick-up trucks en dure sportauto’s, spontaniteit, extravagantie: mijn hart ligt toch deels bij iets (en/of iemand) in de VS, en niet in Nederland.

Ik heb volgende week een sollicitatiegesprek en als de ideeën strijken met wat ik zoek en ik instem dan heb ik een baan als personal assistant (in Nederland). Ik kan dan daarnaast een thuisstudie volgen en zo verdien ik een prima zakcentje terwijl ik werk aan een toekomst met kwalificaties. Intelligentie bezitten is natuurlijk handig, maar het is ook belangrijk dat te kunnen ‘bewijzen’ door middel van kwalificaties. Al geloof ik niet per se in papiertjes. Je kunt ook intelligent zijn zonder enige opleiding. Maar goed, het is nu eenmaal gewenst en handig in de samenleving. Ik wil denk ik de kant van journalistiek op, maar wellicht is een taal studeren ook iets voor mij. Zo lang er maar geen wiskunde en rekenen aan te pas komt. Ook ga ik de komende tijd meer op mijn voeding en sport letten, er zijn altijd dingen die je kunt verbeteren en dit ga ik door middel hiervan doen. Dus als iemand goed is in motiveren: ga met mij sporten! Een motiverende fitness-buddy is altijd handig..

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s