Een ander soort vakantie, leuke afwisseling

Ik ben sinds een dag weer terug uit Engeland. Een vriendin van mijn moeder had ons uitgenodigd, en ik besloot mee te gaan. Het was toch maar een korte reis, en ik vind Engeland wel een mooi land. Ik was nog nooit naar dat gebied geweest. Ik had enkel London, Cambridge en omgeving gezien, en dit was juist dichterbij Schotland. Ik vloog naar Leeds, wat een vlucht van ongeveer een uurtje is. Ik vloog met KLM, waar ik wel blij mee was. Mijn favoriete airlines zijn KLM (ook wel een beetje uit Nederlandse trots), American Airlines en Delta Airlines. RyanAir vind ik verschrikkelijk en vermijd ik het liefste, Transavia daarentegen is redelijk, ik vloog met Transavia naar Oostenrijk en dit was een best prima vlucht. Maar het is en blijft een prijsvechter en dat merk je. Het vliegtuig(je) waar ik mee vloog was een cityhopper en iedereen die mij kent weet dat ik die dingen doodeng vind. Doe mij maar een Jumbo Jet, zo’n gigantische Boeing 747. In die kleine rotdingen voel je elke schommeling, en ik ben eigenlijk best bang in een vliegtuig, al vlieg ik best veel. De business class bij een korte vlucht is niet veel meer dan een bredere stoel en privileges met betrekking tot eten en drinken, maar tijdens het vliegen eet ik eigenlijk nauwelijks dus daarvoor hoef ik het niet te doen. Ik vind de rust fijn, en ook de ruimte voor je handbagage.

Het was een gezellige korte vakantie, al was het anders dan vakanties waar ik normaal voor zou kiezen. We hadden een huisje gehuurd naast het huisje dat mijn moeders vriendin en haar gezin hadden gehuurd. Het was een soort boerderij-achtig huisje en er was geen douche (wél een bad) en geen fatsoenlijke verwarming, dus ik was erg gehecht aan de twee heaters die er wel stonden. Maar goed, ik heb het al gauw koud dus was wellicht een beetje aanstellerig. We moesten dus zelf boodschappen doen, wat wel leuk was want daarvoor moest je het dorpje genaamd Hawes in. Het was op en top Engels weer: regen, bewolking en kou. Desalniettemin was het een leuke vakantie, want er was best veel te zien. Mijn moeders vriendin wist al deze plekken te vinden, want zij kwam hier wel vaker. Ik heb veel gewandeld en geklommen. Eigenlijk was dit wel een fijne vakantie omdat het mij deels herinnerde aan hoe ik vroeger op vakantie ging met mijn ouders en broertje. Mensen die denken dat ik alleen maar in vijfsterrenhotels wil verblijven zitten verkeerd: ik heb als kind altijd met mijn gezin gekampeerd in de bergen in een klein tentje, waar we ons eten op een kleine gaspit kookten, onze borden en spullen afwasten bij een openbare wasplaats, sliepen in een slaapzak, ’s nachts naar het toilet liepen met een zaklamp en ga zo maar door. En dat zijn een paar van mijn fijnste herinneringen. Ik wil ook weer een keer terug naar de bergen, Chamonix om precies te zijn. Dat zijn de vakanties waar je écht jezelf kunt zijn en kunt genieten van de rust. Heel anders dan bijvoorbeeld mijn reizen naar de Verenigde Staten. Ik heb gewoon verschillende kanten, ik kan van luxe genieten maar net zo goed van simpelheid.

Mijn volgende reis is niet echt een reis, maar meer een vakantie in eigen land. Een vriend uit de Verenigde Staten komt speciaal voor mij naar Nederland, en ik laat hem Amsterdam en andere mooie steden zien. Dit is in begin september, dus er is nog tijd voor mij om te bedenken wat ik hem allemaal kan laten zien. Ik vind het heel fijn hem weer te zien, en ik vind het ook leuk mijn land te kunnen laten zien.

Kortom, deze reis naar Engeland was leuk en wellicht kom ik daar weer eens terug!

image1.JPG
In het dorp Hawes
image4.JPG
Yorkshire Dales National Park
image2
Overal dieren..
image1
Yorkshire Dales
image3
Nog meer dieren..
Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s