Een stapje terug nemen..

Zoals men misschien al had gelezen had ik sepsis, oftewel bloedvergiftiging. Sepsis is een gevaarlijk fenomeen en zonder behandeling overlijd je hier eigenlijk altijd aan. Voor de mensen die het niet kennen zal ik een kleine uitleg geven. De symptomen van sepsis zijn vaak hoge koorts, een lage hartslag, hoge hartslag en het optreden van verwardheid door de koorts. Je kunt echter ook juist een te lage temperatuur hebben. In mijn geval had ik een heel hoge hartslag in rust, een veel te lage bloeddruk en snel stijgende koorts. Mijn koorts ging in de tijd van de huisartsenpost tot de spoedeisende hulp binnen tien minuten van 39 °C naar 40 °C. Toen ik een een temperatuur van rond de 40 °C had kreeg ik gelukkig dus op tijd de antibiotica en vocht via een infuus. Het vocht (een natriumoplossing) was om de bloeddruk omhoog te krijgen. Na een aantal uur op de spoedeisende hulp te hebben gelegen werd ik opgenomen op de afdeling interne geneeskunde. Ik kreeg hier een tweede antibioticakuur in capsulevorm maar ik nam deze nog niet in want ik voelde me niet goed genoeg. Na een aantal dagen en verschillende gesprekken en onderzoeken mocht ik naar huis, de koorts was ook gedaald en dit was het belangrijkste. Ik kreeg een nieuwe antibioticakuur mee naar huis en ben nog bezig met deze antibioticakuur op het moment. Het is een kuur van meer dan 2 gram op een dag, dus een best flinke antibioticakuur. Ik heb weinig tot geen eetlust en ik ben sowieso zwak. Ik ben dus hierdoor gedwongen rustig aan te doen. Ik kan niet veel doen, terwijl ik juist graag weer dingen wil ondernemen. Dit is een tegenvaller, en het is even omschakelen. Ik ben maar wat meer gaan bloggen, iets dat een fijne bezigheid is. Nu is het wachten tot het einde van de antibioticakuur om te zien of de problemen zijn opgelost.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s